måndag, april 30, 2007

Dop

Emils dopEmils dopEmils dopEmils dopEmils dopEmils dopEmils dopEmils dopEmils dop

Foto: Mönstermonstret

lördag, april 28, 2007

Doppresent?

I morgon ska vi på dop och jag har målat den här pallen. Är det något man kan ge bort? Vad tycker ni? Jag vill ju inte skämma ut oss... På bilderna är den inte riktigt klar, lite finjusteringar kvar. Jag har också försökt anpassa stilen efter mottagaren med föräldrar :)

IMG_8796 IMG_8795

Foto: Mönstermonstret

fredag, april 27, 2007

Finkväll

Jag har städat hela dagen idag och det stökiga skrivbordet är ett minne blott i alla fall för ett tag. Det är en fin kväll ikväll och nu ska jag göra en sallad och sen ser vi nog en film. Hoppas ni har en bra fredag!

Från balkongen

Foto: Mönstermonstret

Kreativ röra?!

Eller bara vanlig röra...inte svårt att gissa vad som står på dagens "attgöralista".

IMG_8793

Foto: Mönstermonstret

onsdag, april 25, 2007

Ekologiskt

Blingo heter en webshop som säljer ekologiska bebis-och barnkläder. Tyvärr inga "riktiga" foton i shopen men det ser lovande ut!Bilder: Blingo.se

Till maken

IMG_8755

Foto: Mönstermonstret

tisdag, april 24, 2007

Hjärteskor

Rea på HM:s barnavdelning... Passar även stora flickor.

Hjärteskor

Foto: Mönstermonstret

Härvor

Idag shoppades inte bara gardiner utan även vackert garn. Tanken är att det ska bli en liten bomullsfilt som passar i vagnen till sommaren . Jag kan sticka räta och aviga men inte mer avancerat än så och fick god hjälp i affären. De är jättegulliga damerna som jobbar där.

Högteknologin har inte nått till butiken ännu så det går inte att betala med kort. Däremot det går bra att få med sig grejerna ändå och komma förbi med kvittot när det passar och betala eller sätta in pengar på deras konto när andra räkningar betalas. Det garn som inte går åt kan lämnas tillbaka.

Vid mitt köp skrevs ett kvitto förhand och medan jag var iväg för att hämta pengar hade de letat upp ett mönster för att skriva ner hur många maskor jag skulle lägga upp. Skulle några komplikationer tillstå under filtstickandet var det bara att komma in så skulle jag få hjälp...Service på hög nivå och det finns både ett och annat butiksbiträde som skulle behöva gå en kurs där.

Garn Garn

Foto: Mönstermonstret

Föreåefter

Hemtex är inte min favoritbutik men dessa gardiner har jag spanat på länge. Nu var det 70% rabatt så våren fick komma hem till vårt vardagasrum.

Gammal gardin Ny gardin

Foto: Mönstermonstret

Tisdagstema rörelse

Wohoooo!

Foto: Mönstermonstret

Jag har velat haka på tisdagstemat länge men har antingen glömt eller inte hunnit. Någon som kan upplysa om var det kommer i från och vem som är "grundaren"?

måndag, april 23, 2007

Kan själv

Alltså, det här borde väl inte vara så svårt ens för en symaskinsanalfabet som Mönstermonstret? Jag kan sy massor av täcken för nästan fyrahundra balubas. Det med hjärtanen är väääldigt fint.Bilder:Barntyger

fredag, april 20, 2007

Hallå hallå nu är vagnen här!

Det står tre kartonger i köket som kom med bud idag. De innehåller en barnvagn! Jag har öppnat den ena för att se färgen som vi inte sett i verkligeheten och är väldigt nöjd. Brun såklart!

torsdag, april 19, 2007

Formfynd

En tur till second hand med likasinnad resulterade i formen med brunt mönster och en kokbok av Anna Bergenström som skrivit flera av mina favoritkokböcker. Den andra formen hade jag sedan tidigare, de matchar liksom :)

IMG_8691 IMG_8699

Foto: Mönstermonstret

Inredning på film

Det finns mängder av filmer med fantastiska inredningar.

Oskuldens tid. Här slösas det med sammet, guld, speglar, kuddar och tunga möbler. Fantastiska blomsteruppsättningar och dukningar. Filmen är dessutom oerhört sevärd och innehåller massor av vackra kläder.

Amelie från Montmartre
. Bohemiskt och färgstarkt med järnsäng och udda föremål. Långt ifrån den svala nordiska stilen och det är svårt att inte inspireras. För övrigt en film som ger hopp om mänskligheten.

Moulin Rouge. Överdådigast av dem alla. En film som inte liknar något annat och en av mina favoriter.

Tillsammans. 70-tal, 70-tal. Nostalgi och väldigt mycket fult men också mycket kul.


Du har mail
. Den kvinnliga huvudpersonens lägenhet är riktigt nice. Stiligt men mysigt och väldigt amerikanskt.

Just nu kommer jag inte på fler men kommer återkomma i ämnet. Har ni tips, lämna gärna en kommentar!

Gummifötter

Idag kommer jag få nytta av mina fina gummistövlar. Regn blir liksom roligare med färg på fötterna...Bild: have2have

Runt om i bloggvärlden

verkar det puttra av kärlek. Det är snart högsäsong för bröllop och det planeras för fullt. Dock behövs inte syrener och ljuva blomster för romantik, hösten funkar också!

Höstlöv

Foto: Daniel Ryman

onsdag, april 18, 2007

Ännu mer elefanter och en uggla...

Svårt att gå på stan utan att få med sig något hem. Bodyn hängde bland KappAhls förskräckliga ljusrosa och ljusblå barnkläder och var alldeles underbar.... Ett av de båda tygen köpte jag i en tygaffär idag. Det andra hittade jag på second hand igår för en tia. Kan ni gissa vilket? För övrigt verkar jag lida av elefantfeber...

Tyger Flanelltyg Body Elefantlakan Body

Foto: Mönstermonstret

Finns det hjärterum...

Tvättmaskin

Pimp my hyresrätt

Att knäskura badrumsgolvet och rengöra avloppet i arla morgonstund är inget jag rekommenderar med en sjumånaderskula på magen... Dock var det för en god sak för senare idag kommer en tvättmaskin att installeras! Hurra! Slippa springa ner i läskiga källaren och dela tvättstuga med en miljon andra, slippa boka tid och kunna tvätta den bästa mammatröjan när man vill. Woho!

Nu, dags för morgonprommis med kompisen.

Oskar

Foto: Mönstermonstret

lördag, april 14, 2007

Raderat

Har raderat länktåget då det tydligen inte var något bra... Står om det här. Om nu någon undrar :)

Kuriosa i Vadstena

En antik/kuriosabutik i Vadstena är mycket speciell. Den är inrymd i en äldre lagerbyggnad och ordentligt stor. Därinne i den något dunkla miljön spelas gammal grammofonmusik och det är som att stiga in i en ny värld. Ägaren har byggt upp små musiemiljöer och det känns nästan som att kika in hemma hos någon. Ett kök från 30-talet med kokt ägg och tidning på bordet eller ett vardagsrum med kaffeservisen framdukad. Det är en enorm mängd prylar till salu och det är omöjligt att ta in allting på "första vändan". Möbler, porslin, glas, lampor, kläder, travar med gamla veckotidningar och backar med skivor. Allt är snyggt och prydligt ordnat vilket gör det så mycket roligare. De mesta sakerna är lite äldre än vad jag letar efter men det är otroligt kul att gå runt och kika. Dock lyckades jag få med mig en sak hem...

Diversehandel Vadstena IMG_8626
Diversehandel VadstenaDiversehandel Vadstena Diversehandel VadstenaDiversehandel Vadstena Diversebutik Vadstena Diversebutik Vadstena

Saken jag hittade och dagens sämsta bild :)

IMG_8647

En liten bumling minsann!

Foto: Mönstermonstret

Blå toner i Vadstena

Idag gjorde vi en utflykt till Vadstena som är en riktig pärla vid Vätterns strand. Himlen var otroligt blå och det var alldeles lagom varmt.

Vadstena slott Vadstena
Oskar Vadstena Tomas Vadstena

Vadstena är en liten pittoresk stad med hus i gammal stil och en gågata. En bonus är att det finns flera antik och kuriosabutiker... Båthamn finns såklart också samt det pampiga Vadstena slott.

Båt Vadstena Vadstena Vadstena Vadstena Vadstena Vadstena

Foto: Mönstermonstret