söndag, september 23, 2007

Surmule

Innan lilla E hade hunnit ut i stora världen köpte jag detta tokfina påslakan. Mönstret heter Moody Mule och kommer från danska RoomMate. Örngottet har lite lustigt format, liksom kvadratiskt så det kanske får användas till en "prydnadskudde". Funkar ju med ett vanligt vitt eller brunt till lakanet också.

IMG_1300

Foto: Mönstermonstret

Tre svenskar och en tysk

Två beiga vaser med namnet Sarek från Rörstrand och den grågröna är från Upsala-Ekeby. Skålen med lock är en äkta Westgermanypryl :)

IMG_1303

Foto: Mönstermonstret

Kloka ord

Den här fina bonaden är en bröllopspresent och hänger över dörren in till köket. Där syns den väl och jag läser den ofta.

IMG_1329

Foto: Mönstermonstret

fredag, september 21, 2007

Fotoblogg

Mönstermonstret har fått ett syskon, Linslusen. Bara bilder, ingen text. Än så länge är det lite blandad skåpmat och få bilder men tanken är att det ska fyllas på eftersom, utan vare sig tema eller röd tråd, bara bilder...

Morötter och ugglor

Småfolk gör barnkläder med superhärliga mönster och är en av mina absoluta favoriter.

Småfolk

Foto: Mönstermonstret

Tre månader

Idag blir lillprinsen tre månader minsann! Han växer så det knakar och tiden mer eller mindre rusar iväg. Jag börjar känna mig rätt varm i kläderna som mamma och allt rullar på bara fint. Ibland blir jag dock förvånad över att det ligger en liten bebis och sover på sängen i sovrummet. Typ hallå, någon har glömt något här :)

Elmer

Foto: Mönstermonstret

torsdag, september 13, 2007

Finska hjärtan

Nu har jag mina egna hjärtan Johanna! Två mindre gardinlängder från Tampella, Finland.

Hjärtan, Tampella

Foto: Mönstermonstret

Kamera

Ny kamera

Foto: Mönstermonstret

onsdag, september 12, 2007

Brunt glas

Jag har flera gånger spanat på såna här bruna flaskor/burkar på olika loppisar. I senaste ELLE interiör var det ett repotage från en lägenhet där en detaljbild visar flera stycken i grupp. Jättesnyggt! Hittade två modellen mindre och ska komplettera med fler förhoppningsvis.

Detalj

Foto:Mönstermonstret

Ny kamera!

Fyra stycken kaffekoppar i nyskick. Dricker inte kaffe men vaddårå?

Kaffekopp

Foto: Mönstermonstret

tisdag, september 11, 2007

Tisdgastema nära

Oups farsan, lite väl nära!!

Pussen

lördag, september 08, 2007

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Lotten att visa porslin jag använder till vardags och fest. Eftersom jag fortfarande är kameralös (den kommer nog på måndag eller tisdag) får ni hålla till godo med gamla bilder. Vi har inget direkt festporslin utan vitt basporslin från Rörstrand får funka till det mesta precis som tallriken med blad. Den kommer från Hemtex och används alltså lite då och då. Fatet med det välkända Mon Amie-mönstret kommer fram när det är fint kalas på gång och Marimekkomuggarna används till både kallt och varmt.

Lunch IMG_7412 Samovaari Köksskåp

Foto: Mönstermonstret

Jag utmanar Secoondhansister och Krakolina

tisdag, september 04, 2007

Tisdagstema svart/vit

Läckö slott

Läckö slott

Foto: Mönstermonstret

lördag, september 01, 2007

Cliffhanger

Ny kamera beställd och nya mönstrade fynd...

Please stay tuned!