torsdag, februari 28, 2008

The more the merrier

Det har liksom blivit som en hel liten familj... Det började så här. Jag hittade en till idag som är ytterligare en storlek men den får vara med en annan gång.

Burkar

Foto: Mönstermonstret

Nummer sju

Den är grå och passar inte riktigt med de andra men jag kunde inte lämna den eftersom den är så snygg och i ett fint skick.

West Germanyvas

Foto: Mönstermonstret

Möte

-Hej, jag heter Mönstermonstret och jag är en dålig bloggare....

-Hej, Mönstermonstret...

;)

fredag, februari 22, 2008

Filmtajm

Om ni av någon anledning är uppe sent inatt, ta chansen och se filmen the Cooler. Bra film med alltid lika bra William H Macy. SVT 1 kl 01.25

Halleluja!

Efter behandling med hårtork och en natt i ugnen (?!) fungerar mobilen igen! Helt otroligt... Tack för det kära make :)



Bild: Invectis

torsdag, februari 21, 2008

Idag är dagen

då jag körde mobiltelefonen i tvättmaskinen. Slutsats: inte läge för en lott.




Bild: keepcalm.com

onsdag, februari 20, 2008

Inredningsfunderingar

Numer får vi då och då frågan; hur ska ni ha det i nya huset? Var ska kökssoffan stå, den där lampan hänga, vilken färg på väggarna? Ingen aning.

Vårt nuvarande boende inbjöd lite till en viss stil, med en generös planlösning och väggar målade i färger som flörtar med 50-talet. Vi var inte sena att hänga på och gott så. När det gäller hyreslägenheter har vi liksom bott med det andra fixat innan och inte orkat bry oss så mycket eftersom det inte är vårat eget. Den här gången gäller det ens alldeles egna, ett hem under lång tid och inte något bara i väntan på...

Även om jag är den mer impulsiva typen när det gäller inredning och inte tar det alltför allvarligt känns det som om det krävs lite mer eftertanke den här gången. Hur tänker ni gällande inredning? Gör ni det som känns rätt i stunden eller vägs varje beslut på guldvåg?

Vårt nya hem

Foto: Tomas Hellberg

Huset är byggt 1949 och ca 150 kvm stort plus källare. Det finns bilder från interiören men det känns inte riktigt schysst att visa dem eftersom det visar andras hem, inte vårat. Tillträde sker i vår och då kommer det visas bilder, förhoppningsvis både före och efter!

fredag, februari 15, 2008

Varför man inte hinner någonting

nuförtiden....

Elmer Elmer

Foto: Mönstermonstret

Meh...

vad är det i lådan?!

Elmer & Bumling

Foto: Mönstermonstret

torsdag, februari 14, 2008

Ninnananinannaninnananinaa...

Köpte den här boken för ett tag sedan och tycker sådär. Fina bilder och en del bra praktiska tips men ingen direkt aha-upplevelse... (Är det bara jag som tycker bilden ser sned ut?!)

IMG_3076

Foto: Mönstermonstret

onsdag, februari 13, 2008

Tick tack...

Tiden går fort och då passar det väl med en klocka som inte fungerar?! Däremot gör den sig bra i (blivande) samlingen

IMG_3055

Väckarklockor

Foto:Mönstermonstret

Ett år yngre?!

Idag blir jag ett helt år yngre, för visst är det så det är? Det måste firas förstås så alla som fortfarande orkar ta sig hit till tråkbloggen, bjuds på tårta! En av de bästa tårtor jag ätit, vår bröllopstårta, blir det! Mmm, mousse och chokladbotten, kan det bli bättre?

Den fantastiska tårtan!

Foto: Torbjörn Frostemark

tisdag, februari 05, 2008

Tisdagstema cirkel

Runda fat, runda bär, runda kakor leder till runda magar?

Emils dop

Foto: Mönstermonstret

måndag, februari 04, 2008

Solsken

Idag skiner solen och vi har varit ute på promenad i det sköna vädret. Jag börjar känna mig som en människa igen och det är dags att ta tag i saker och ting. Flera har hört av sig om loppisgrejer och då främst tyger. Eftersom det verkar mest intressant tänkte jag kolla igenom vad som finns samt mäta lite på förfrågning och återkomma.

Ha en bra dag!

IMG_3088

Några formar i fina färger...

Foto: Mönstermosntrer