fredag, augusti 29, 2008

Skål!

Skålar och salldsbestick går i princip inte att få för mycket av. I alla fall inte om de är så fina som dessa. Träet är lite mörkare än på bilden, den blev lite konstig men men... Ha en skön fredagskväll!

IMG_5531

Foto: Mönstermonstret

Otäckingar

Precis som jag trodde att de gett upp för i år, de envisa och otrevliga getingarna, kom det en seglandes över golvet. De har varit så envisa i år och jag är rädd att antingen Oskar ska nafsa i sig dem eller E få sig ett stick. Kan någon säga vad de är bra för, vad gör de för nytta? Är de som bin eller?

torsdag, augusti 28, 2008

UtmärkelseJag har fått en sådan minsann! De flesta har säkert sett den poppa upp lite överallt. Min kom från 70 kvadrat, så jag tackar, bockar, bugar och är lagom stolt :-)

Jag skickar vidare till dessa inspirerande bloggar, en blandning av inredning, retro, konst, pyssel, foto, vardag, välskrivna iakttagelser, ja det mesta!

Tre trappor utan hiss
Yngeltankar
Fast City
Kurbits
Tavelhus
Bookofmiri
Onekligen

Det finns så himla mycket bra bloggar att det är svårt och välja men jaja :)
Här kommer "reglerna" för nominerandet:

Utmaningen:

1. The winner can put the logo on her blog.

2. Link the person you received your award from.

3. Nominate at least 7 other blogs.

4. Put links of those blogs on yours.

5. Leave a message on the blogs of the girls you’ve nominated.

Mönsterburkar

Igår tog jag med far min (och de små i familjen) på second hand, ett trevligt nöje en mulen dag. Resultatet blev lite smågrejer, bland annat de här burkarna. Egentligen föll inte den blommiga mig i smaken men de stod tillsammans och hade säkert lämnats in tillsammans så jag ville inte separera dem från varandra. Sådan är jag...

IMG_5522

Foto: Mönstermonstret

Tid över?

Sätt ihop en sådan häringa, det tar ett tag, typ.

IMG_5521

Foto: Mönstermonstret

I trädgården

Hösten är onekligen på väg, sakta men säkert. Luften har ändrats de senaste dagarna blivit klarare och lite kylig även om solen värmer. Snart är det dags för "riktig" vardag för min del och killarna i familjen ska vara hemma och ha det bra. Känns både bra och vemodigt.

IMG_5494

Foto: Mönstermonstret

onsdag, augusti 20, 2008

Hungry eyes

Lyssnar på någon Trackstopplista från 88 och då dyker den här upp. Swisch tillbaka till sjätte klass där rasterna tillbringades med att lyssna på Dirty Dancings soundtrack. Men visst är det bra, fortfarande?! Både film och musik...

Stora killen

Helt plötsligt i sommar har liten blivit stor och kan ha "riktig" pyjamas i två delar. En favorit med finfint lejonmönster.

IMG_5412

Foto: Mönstermosntret

tisdag, augusti 19, 2008

Ny plats

Nu har den här samlingen funnit sin nya plats. Det skymtar fram lite gul väggfärg som ska målas över men jag var liksom tvungen att testa :) Det börjar klia i fixaiordningfingrarna.

IMG_5389

Foto: Mönstermonstret

måndag, augusti 18, 2008

Höstväska

Det var länge sedan en väska var med här på bloggen så det är väl dags :) Jag önskar som så många gånger förr att jag var god vän med min symaskin och därmed själv skulle kunna sy en väska. Det lär dock inte hända i brådrasket och det är inte heller en relation jag direkt arbetar på att förbättra. Så, vad göra annat än att spana över Östersjön... Den perfekta höstväskan, från Marimekko så klart!Bild: 4her

Två klassiker

En ekstol från serien Äpplet, en ganska vanlig svensk klassiker. Träloket kommer från Brio även det en rätt traditionell svenne.

Idag är det, precis som igår, grått, mulet och regnigt.

IMG_5398 IMG_5406

Foto: Mönstermonstret

söndag, augusti 17, 2008

Burkflaskor

De här flaskorna/burkarna har ni sett förut. Första gången jag såg det här fönstret tänkte jag direkt att där, där ska de stå! Nu står de där som en liten föraning om att det kommer komma fram mer grejer allteftersom och att det kommer att bli ett hem, snart. Vet någon vad dessa kallas? Har de något namn? För övrigt måste de bli fler, de ser lite ensamma ut.

IMG_5420

Foto: Mönstermonstret

OK

jag erkänner... de första handtagen, de böjda konstiga, är jättefula så jag är inte hur förlåtande som helst :) De ska bort, i sinom tid.

Handtag

I ett äldre hus har flera olika människor varit framme och satt sin egen prägel. Mig gör det inget, att allt matchar är inte alls viktigt snarare gillar jag när husets historia kikar fram. Jag tror de med mörkt trä på är de ursprungliga och också de jag tycker är snyggast.

IMG_5387 IMG_5361 IMG_5358 IMG_5357

Foto: Mönstermonstret

onsdag, augusti 13, 2008

Brrrruuuuuum

Lastbilar, vanliga bilar, gräsklippare, sopbilar, grävmaskiner, bussar... Allt med motorer är det bästa som finns enligt E just nu. Jag vet inte men det verkar som om det är medfött hos vissa. Far i familjen är inte alls intresserad och inte jag heller. Den lille dock, är helt frälst. Det brummas så saliven flyger dagarna i ända och leksaksbilarna är det allra, allra roligaste. Böcker är iofs också väldigt poppis men gissa vad de ska handla om?! Just det, titlarna lyder som följer; Nu åker vi, Fordon och Halvan kör bärgningsbil även om det finns både Alfons och djurböcker att välja på.

Jag tycker att det är väldigt kul med barnkläder och gillar att det dyker upp mer och mer på marknaden som inte är så uttalat "tjejigt" respektive "grabbigt". Färgglada kläder utan döskallar, blaffiga tryck, paljetter och glitter. Det är dock svårt att stå emot mönster med bilar eftersom sonen skiner upp som en sol, pekar, brummar och sedan sitter och drar i tröjan en stund när det är fina bilar på! Som tur är finns det då bilar i fina mönster och färger som gör båda mamma och son glada. Visst passar de också utmärkt på en tjej! Den här finfina tröjan kommer från Småfolk och jag har fyndat den splitt ny på Tradera.

IMG_5289

Foto: Mönstermonstret

tisdag, augusti 12, 2008

Blött

Den här bilden tog jag i lördags kväll med kameran under regnjackan. Det är typ samma nu.

IMG_5348

Foto: Mönstermonstret

måndag, augusti 11, 2008

Rugguggla

Den här fina ugglan i glas bestämde liten E sig för att ta med hem när vi var på loppis. God smak har han den unge mannen!

IMG_5349

Foto: Mönstermonstret

fredag, augusti 08, 2008

My day so far

Inga bilder idag eller vill ni gärna se foton på barndiarré, hundkräka, utvält hundvattennskål, barnmat över hela köksgolvet eller nykokt pasta jag råkade hälla ut i slasken? Trodde inte det.

torsdag, augusti 07, 2008

I väntans tider...

Jag väntar på att mitt kamerabatteri ska laddas. Kameraväskan med laddare har varit spårlöst försvunnen lääänge här i renoveringsröran. Plötsligt, ikväll, fick jag en uppenbarelse och hittade den. Hurra! Jag har saknat min kamera och utan den blir det inte mycket bloggat som ni märker. Snart back on track alltså... För övrigt väntar vi på regnet, det ska tydligen ösa ner.

IMG_7477

söndag, augusti 03, 2008

Vad kul...

att så många kan tänka sig färg i köket! Visst vore det härligt att fika i ett gult, rött, turkost eller rosa kök...

Illis

Vi är på väg in i de mörka kvällarnas augusti och vardagslivet börjar anas bakom kröken. Efter all värme och sol känns det helt ok.

I går var det namnfest för en liten Tyra. Det blivande barnrummet skulle tydligen gå i ett djur- och djungeltema vilket resulterade i en tavla "made by Mönstermonstret".

ballong-04

Illustration av Mönstermonstret