måndag, januari 26, 2009

Tack!

Tack för alla boktips! En del figurer är redan kända här hemma, en del inte och vi ser fram emot de nya bekantskaperna. Jag vill passa på att återgälda med ett tips till era egna eller andras knattar, nämligen böckerna om bäbis. Ann Forslind har skrivit och illustrerat böckerna Bäbis lessen, Bäbis arg, Bäbis dansar och Bäbis jobbar. De två första finns i E:s boklåda och vi läser dem o f t a.

onsdag, januari 21, 2009

Boktips

Vad gillar era småknoddar för böcker? E är strax över 1,5 år och gillar böcker men jag är otroligt trött på de vi har så alla tips mottages tacksamt!

tisdag, januari 20, 2009

Tisdagstema skyltar

En gammal bild passar veckans tisdagstema. Tyvärr finns inte den här fina skylten kvar längre.

IMG_8763

Foto: Mönstermonstret

Fler skyltar finns här.

fredag, januari 16, 2009

Äppelpäppel

Det låg härliga äpplen till mig under granen.

IMG_6428

Foto: Mönstermonstret

torsdag, januari 15, 2009

Växande familj

För ett tag sedan var de bara så här många...

IMG_6418

Foto: Mönstermonstret

Meh

kolla snyggaste tyget! Färgskalan är perfekt likaså mönstret. Finns på Åhlens, bara 99 kr metern! Designer är Kicki Edgren Nyborg som vunnit en designtävling Åhléns anordnat.Bild: Åhléns

Väggkeramik

Vet inte riktigt vad det är med dessa "väggplattor" men de är svåra att låta bli. Vet inte riktigt heller var de ska bli av men det löser sig nog :) De senaste är de här två, den blå från Upsala Ekekby, den tjusiga påfågeln är dansk.

IMG_6431

Foto: Mönstermonstret

onsdag, januari 14, 2009

Julklapp

Jag och en vän byter "loppisklapp" till varje jul. Den här gången gömde sig en vas i paketet. Fin, eller hur?

IMG_6434

Foto: Mönstermonstret

Nygammal säng

Efter visst bökande och letande står det nu en liten växasäng redo att ta sig an ytterligare en generation. Frågan är, måla eller inte måla? Funderar på solgul. Åsikter tack!

IMG_6391

Lite andra detaljer från från "the greenroom". Det är inte färdigt så därför ingen helhetsbild :) Kolla hur fint Johannas E passar in! Givetvis ska grabben ha en Bumling också, ett riktigt fynd från en second hand i närheten.

IMG_6394 IMG_6403 IMG_6406 IMG_6413 IMG_6411

Foto: Mönstermonstret

måndag, januari 05, 2009

Julkalender

Ute på Oskars kvällspromenad kändes det som om vi var med i en julkalender trots att julen är i det mesta över. En riktig julkalender med snö, stjärnhimlar och en massa stämning. Om någon har lust får ni gärna förklara den senaste julkalendern för mig. Knepig, I may say.Bild: Svt.se

Kaspar i Nudådalen, se det var en riktigt kalender det!

söndag, januari 04, 2009

16 grader kallt!

Snöknarr, solglitter och röda kinder.

16graderkallt

Foto: Mönstermonstret

lördag, januari 03, 2009

Finstickat

Den här lilla klänningen fann jag i höstas någonstans bland en massa trista barnkläder på loppis. Helt oanvänd och så fint, fint stickad. Någon har lagt ner mycket jobb och omtanke på den och jag hoppas att jag kan finna en lämplig ägare till den. Den är liksom för fin för att gömmas undan.

IMG_6145 IMG_6143

Foto: Mönstermonstret

fredag, januari 02, 2009

Nystart, omstart?

Lite lagom sugna på att plocka ner julgrejerna i en låda har nu vår lilla familj trillat över gränsen till ett alldeles nytt år. Endast två dagar gammalt är det dock svårt att tyda vad som komma skall 2009 men förhoppningsvis blir det lite allt möjligt. Bra blir det blir absolut tror jag. Både för oss och för alla er.

IMG_6189

Foto: Mönstermonstret