torsdag, februari 26, 2009

Vårfärger

Taikamylly från Marimekko. Så klart!



Bild från 4her.

Vårvinter

Det har varit riktigt kallt och gott om snö den senaste tiden. Nu har dock termometern tagit sig över nollstrecket och snön är tung och blöt. Jag vet att det är ett tag kvar och mycket kan hända i mars men någonstans anas våren. Det droppar lite från taken, fåglarna kvittrar och en smutsig vit hund måste torkas av ordentligt efter promenaden. Vad tror ni, blir det vår i år också?

IMG_6549

Vårgrönska

Foto: Mönstermonstret

lördag, februari 21, 2009

Attention!

Det absolut viktigaste hjälpmedlet vid tvättsortering!

IMG_6606

Foto: Mönstermonstret

fredag, februari 20, 2009

Kan nån kan Nanso

Kolla vilken fin! Trots att den är blå, ingen favoritfärg. Finns hos eminenta Wardrobe. Mmm, jättefin.



Bild: Wardrobe Stockholm

Pinsoffa

Det står en liten pinnsoffa här hemma i storlek av ungefär två stolar brevid varandra. Just nu laserad, tidigare var den mörkgrön. Nu vill jag göra den till ett litet utropsteckan, förslag på färg?

IMG_6587

Foto: Mönstermonstret

torsdag, februari 19, 2009

Utmärkelse

Mönstermonstret har fått en utmärkelse som känns lite extra kul på grund av utnämnaren, en blogg vid namn Mitt universum. Det är en helt annan typ av blogg och inriktning än här, lite mer seriös och grundlig. Det handlar bland annat om byggnadsvård med välskrivna och detaljerade inlägg. Inga typ eller "ba" i det skriftspråket :)

En gång i tiden läste jag kulturgeografi, historia och lite annat jox och tycker egentligen att gamla miljöer är väldigt kul och viktigt, intresset har tyvärr legat i träda rätt länge. Det var dock därför jag vägrade köpa ett hus byggt efter 1960 :)



Regler: Den nominerade får lägga upp bilden på sin blogg, länka till personen du fick utmärkelsen från, nominera minst sju andra och länka till dem i inlägget samt låt dem veta det i en kommentar.

Jag har ingen aning om vem jag ska nominera, läser många bloggar och gillar dem alla. Ni som läser här kan väl lägga in länkar till era eventuella bloggar i kommentarerna så får vi alla ta del av dem? Eftersom ni alla är så gulliga menar jag!

Stilla

Det står oändligt stilla på fixahemmafronten just nu. Ingen lust eller inspiration för tillfället och det känns nästan som om det gått inflation i allt inredande som pågår på nätet, tv, tidningar... Allt ska vara stylat och inrett till max. De numera uttjatade och ganska utskällda Marimekkoblommorna hänger med här hemma, jag gillar dem starkt.

IMG_6556

Foto: Mönstermonstret

onsdag, februari 18, 2009

Going nutty

Det här är ett av mina favoritmönster kallat nutty. Ej sikke lej gör mycket fina barnkläder men som sagt, det här är favoriten. Nu reas det sista ut i alla nätbutiker och när det blir lika billigt som hos en stor kedja nära dig, är det lätt att klicka hem flera. Mönstret har dock hängt med liten E länge och även E:s morsa :) Den grönmönstrade är en "oldie", de andra nykomlingar.

IMG_6599

Foto: Mönstemonstret

fredag, februari 13, 2009

Tårtkalas

Idag bjuder Mönstermonstret alla som vill ha på tårta! För ett antal år sedan, fredagen den 13 faktiskt, såg jag dagens ljus för första gången. Tänk att jag klarat mig alla dessa år trots det!

IMG_5057

Foto: Mönstermosntret

måndag, februari 02, 2009

Bullfest

Idag har vi bakat kanelbullar. Ljumma bullar med kall mjölk är väl så nära perfektion för smaklökarna det går att komma? Mjölken jag köpte idag är ett samarbete som några gårdar på östgötaslätten startat och det finns standardmjölk, mellanmjölk, lättmjölk samt grädde i sortimentet. Det står på paketet vilken gård mjölken kommer ifrån och jag tycker det är ett bra initiativ. Närproducerat är bra!

IMG_6508

Foto: Mönstermonstret

Bokhylla

Sliten och repig men gedigen och stadig. Nu står den i källaren för en uppdatering.

IMG_6471

Foto: Mönstermonstret