måndag, mars 30, 2009

Skyddsklädsel

Ett enkelt överkast sytt av tyg från IKEA.

IMG_6869

Foto: Mönstermosntret

söndag, mars 29, 2009

Blommor

Fina galgar piggar upp vilken trist hall som helst.

IMG_6895

Foto: Mönstermosntret

lördag, mars 28, 2009

Bokhylla sökes

Missade ett bokskåp med glasdörrar och det grämer mig.

IMG_6933

Foto: Mönstermosntret

Små filurer

Liten E fick ett paket på posten med dessa välkända figurer. Gubbar, konstaterade E nöjt och lät dem ramla ner från vardagsrumsbordet. Har de hängt med sedan 1977 som det står under dem, klarar de nog ett par år till.

IMG_6946

Foto: Mönstermonstret

fredag, mars 27, 2009

Fuga

Jag var med en "loppiskompanjon" på en second hand förra veckan och såg helt plötsligt en bekant form på halvaprisethyllan. Jodå, i botten stod det Fuga, Orrefors. En liten liten nagg förtar inte formen och färgen på den fina skålen. Sven Palmqvist är mannen bakom skålen och om honom finns det lite information här.

IMG_6934

Foto: Mönstermonstret

Tapetmönster

På vår vind fanns det gamla tapeter från tiden när vårt hus byggdes. En av dem var den här barntapeten vilken skiljde sig från de övriga rullarna i diskret grått och vitt. Visst är den härlig! Motiven är fler än de som syns och en bit av tapeten sitter nu bakom glas och ska upp på väggen.

IMG_6911

Foto: Mönstermonstret

Argh!

Så här såg det ut för några veckor sedan. Och idag!

IMG_6549

Foto: Mönstermonstret

onsdag, mars 18, 2009

Med eller utan gardiner

Måste det hänga gardiner i fönstren? Jag blir mer och mer tveksam... E har en gardin för att den är mysig och that's it. Utifrån ser det lite trist ut men inne känns det helt ok. Hur har ni det? Om ni inte har gardiner, trivs ni med det? I så fall är det gardinlöst överallt eller lite blandat?

Läckö slott

Foto: Mönstermonstret

Docksäng

Efter ett tags letande på diverse loppisar och förundran över hutlösa priser på de docksängar jag hittat, stod den plötsligt där. Extra söt minsann med gavelbilderna. Hunden, vad heter han? Det fanns en bok i farmors sommarstuga som handlade om honom. Nostalgi...

IMG_6863

IMG_6856

Foto: Mönstermonstret

tisdag, mars 17, 2009

Tisdagstema från sidan

Från sidan av köksbänken in i sidan av assistenten...

IMG_6796

Foto: Mönstermosntret

Mönsterkonstruktion

I helgen har jag, osannolikt nog, varit på en kurs i mönsterkonstruktion. Ni ser den grönrutiga klänningen? En sådan ligger i provbitar här hemma nu. Måste hitta ett tyg som passar...

IMG_6844

Foto: Mönstermonstret

torsdag, mars 12, 2009

Droppar

Jag har skymtat snödroppar i trädgården och hoppas de klarar sig nu när det är kallt igen. Helt andra droppar finns på Moonkids nya kollektion och de gladde ett Mönstermonsters hjärta. Det är något speciellt med brunt och vitt.Bilder från Barnlyan

lördag, mars 07, 2009

Samma lika?

En present från Tio-gruppen.

IMG_6707

Foto: Mönstermonstret

fredag, mars 06, 2009

Tips...

till flygplansintresserade vänner om de nu hinner läsa här. Hittade den på ICA MAxi och den fanns även i blått. Det får bli dagens mönster.

IMG_6719

Foto: Mönstermonstret

torsdag, mars 05, 2009

Mer solsken?

Ska även den här få en släng av den gula sleven? Tanken är att den ska hänga ovanför hyllan och den funkar även som den är just nu. Får fundera på det.

hylla

Foto: Mönstermonstret

Mer barnrum

Gardinerna räddades från svärmor som tänkte slänga (!) dem för några år sedan. De passar så himla bra med tapeten och jag slapp sy en enda söm. Tavlorna köpte jag för länge sedan och de har också rätt färger. Nu fattas bara ett bord och lite mer grejer på väggarna så är det klart.

IMG_6699 IMG_6704

Foto: Mönstermonstret

onsdag, mars 04, 2009

The hylla

Såhära blev det. Färgen har runnit, tapeten är sned och jag har m y c k e t kvar att lära. Men den är färdig att slitas på och kombinationen blev bra och som jag tänkt även om detaljerna lämnar övrigt att önska. Jag behöver inte gå så nära och på bild är den fin ;)

IMG_6471

IMG_6689 IMG_6694

Foto: Mönstermonstret

måndag, mars 02, 2009

Vem sa något om vår?!

Vår, vilket skämt. Det toksnöar här. Urk.