måndag, januari 25, 2010

Habegär

Graziela gjorde mönster som blev oerhört populära i Tyskland på 70-talet och nu har produktionen tagits upp igen. Massa fint!
Bilder: By Graziela

söndag, januari 24, 2010

Massa mönster

Polarn och pyret brukar varje kollektion lyckas få till en tröja eller två jag verkligen gillar. Likaså den här säsongen. Neutrala mönster för alla barn i glada färger, precis som det ska vara.
Bilder; Polarn och pyret

Stackmoln

Moln har varit poppis under en längre tid nu och sprider sig från kläder och tyger till att vara hyllor och krokar. Jag gillar molnmönster trots att det börjar närma sig överexponering. En enkel form som får i alla fall mig att tänka på himmel och sommar. De här muggarna är från England och till synes helt oanvända. Sex stycken för kanske hälften så många guldpengar.

 

Foto: Mönstermonstret

lördag, januari 23, 2010

Kökspall

För att nå högst upp i köksskåpen behöver jag en pall. Just en sådan här har varit målet rätt länge eftersom farmor hade en blå i sitt kök. Där satt jag ofta och tittade på när hon bakade eller lagade mat. Dock brukar det stå "ej till salu" på de jag hittat på loppisar och second hand. Men, den som söker finner och innan jul hittade jag en som dessutom var i helt ok skick. Här syns även tapeten och det rutiga linoleumgolvet som är väldigt behagligt att gå på. Dock fattas den klassiska sista listen :)

 

Foto: Mönstermonstret

fredag, januari 22, 2010

Ibland

blir jag sugen på något helt annat än teak, retro och mönstermonstretprylar. Just nu står ett skåp till sovrummet på önskelistan och det här var väl så himla fint?!Bilden har jag lånat här.

Nej, det har inte kommit några bebisar än. Jag är stor som ett hus, orkar ingenting och bara existerar just nu. Enda gången jag lämnar hemmet är för besök hos barnmorska eller ultraljud. Om någon undrar :)