onsdag, september 08, 2010

Höstens finaste

från Polarn och pyret är helt klart den här:Bild: Polarn och pyret

Det var inte alls i måndags jag skulle på fotokurs utan ikväll. Det ska bli himla kul och för hoppningsvis lärorikt.

måndag, september 06, 2010

Lampa utan lampa

Den här lampfoten fick jag i present av min mamma efter att ha spanat in den i en kuriosabutik. Ser nu att även den ser lite "Bambuinspirerad" ut precis som den gröna vasen. Gillar som ni vet orange och tycker det är en färg som passar med nästan alla andra färger.

Ikväll ska jag börja på en fotokurs och hoppas lära mig en massa bra saker och få lite inspiration.

IMG_9632

Foto: Mönstermonstret

söndag, september 05, 2010

Grönt är fortfarande skönt

Vasen till höger har stått här hemma ett tag och de andra två är nykomlingar... Tyvärr är det inga etiketter kvar på någon av dem så de är för tillfället anonyma. Det finns dock en serie vaser som heter Bambu och den högra är nog inspirerad av den.

IMG_9543

Foto: Mönstermonstret

Nya familjemedlemmar

Ibland blir det inte som jag har har tänkt. I Askersund hålls varje augusti en antikmarknad som är väldigt trevlig och ligger fint mitt i den lilla stan. Min tanke när jag åkte dit var att hitta en vit Royal Krona-tulpan eftersom jag råkat tappa min i golvet och ja, no more tulipan så att säga... Ingen sådan stod att finna men jag drabbades av plötslig och hastig förälskelse!

Den största figuren av de fyra, stod på ett bord och jag föll direkt. Intill stod den lilla ekorren lika fin den. Efter en kort inre kamp fick de packas ner i en påse och följa med mig. Snart fick de sällskap av en björn och ytterligare en fågel. Så kan det gå men de är så fint gjorda och har ett väldigt speciellt uttryck precis som Lisa Larssons mycket populära och inte riktigt lika prisvärda figurer har. Personen bakom signerar sina saker med THO som står för Thomas Hellström. Han arbetade bland annat på Nittsjö Keramik och det är därifrån dess små filurer kommer.

I diverse inredningsrepotage brukar det stå att "allt vi har här hemma går att använda och har en praktisk funktion, inget finns bara för att det är fint". Ni har läst det ett antal gånger eller hur? Jorå, jag brukar hålla med men får nu se mig besegrad av dessa prydnadsföremål, helt utan funktion förutom att vara just fina.

IMG_9541

Foto: Mönstermosntret