tisdag, november 06, 2007

Omarrangemang

Nu är vardagsrummets minimakeover i princip klar. Det nya tyget från Marimekko är uppe och second hand-tyget Pompelmona av Sven Fristedt sitter över soffan. Det har väntat länge i en låda och fick nu komma fram.
Det är roligt att göra om med grejer som redan finns hemma och det är begränsningar som föder ideér. Köpa nytt är lätt, tager vad man haver lite knepigare :)

IMG_1971 IMG_1987 IMG_1980 IMG_1982

Foto: Mönstermonstret

12 Comments:

Eva said...

De gröna glas skålarna och de gröna på sideboarden. Är det nyproducerade eller secondhand. Ser så underbara ut

fingerspitz said...

Så bra det blev, mannen min tycker att vi ska ha det gröna marimekkotyget i kolonin och jag kan nog bara hålla med honom.

Och visst är det en konst att kunna göra något av det man har, du behärskar det bra!

Isabelle said...

Så fint du gjort! Blir riktigt lycklig när jag ser kombinationen av tygtavlan/sideboard och de härliga Marimekko-skålarna. *gillar* Och som du säger, härligt att kunna ändra om med saker man redan har. Fortsatt trevlig vecka!

Malin said...

De gröna faten och skålarna är nyproducerade, från Orrefors http://www.orrefors.se/main.asp Skålarna heter Pastill faten Mingle. De finns på Duka, Åhléns och Cervera bland annat.

Johanna, er koloni kommer bli så tokmysig! Tyget finns i några färgställningar till...

Isabelle, tack och tack det samma!

Lotten said...

Åhh, vad fint det blev! Jag gillar de lite mustigare färgerna du har använt.... andas lite 50-tal ;-) Sven Fristedt´s tyg över soffan var superfint!

Sofie said...

Det ser jättesnyggt ut i ditt vardagsrum! Jag och sambon har fåt kompromissa då han gillar modernt och enkelt och jag mönstrat, tyger, second hand och personligt. Svår kombination. Men du har verkligen lyckats med personligt!

miri said...

du verkar ha det så galet fint hemma hos dej! :D

dessutom håller jag med dej där om att det kreativa ligger i att använda det man har, se nya lösningar, jag önskar att tex inredningsprogrammen på TV kunde inse det med och sluta med sina fula fondtapeter och svindyra designmöbler.

malo said...

Vackert! Tygerna, det gröna glaset mot träet, alltihop - jättefint!

Veras hem said...

Jag håller med dig,det är roligast att få göra om med saker man redan har,ibland bara av att flytta runt prylar och visa tyger.Superfint!
Din blogg är ögongodis för mig och har varit ett tag.

Anonym said...

Hej
Jag håller på att hjälpa en vän med att inreda hennes restaurang. Det är en stor lokal och den är byggd kring 50-talet. Vår tanke är att ta fram det gamla och komplettera med nya/gamla saker. Är ute och surfar på nätet för inspiration. Har hamnat på din sida flera gånger och jag måste säga att den är verkligen en hjälp och inpirationskälla!!!
Undrar om man kanske kan få ett tips?
Har två stora furubord som fungerar som bufeébord. Vad kan man göra med dem för att få en 50-talskänsla. Har lite idétorka.
Tack för en vacker, färgglad och inspirerande sida
Lotta

Malin said...

Hej Lotta! Vad kul att du hittat hit och ännu roligare att ni ska inreda en hel lokal! Det är svårt att ge några tips på rak arm och jag är absolut inget proffs. Tips är att låna böcker på biblioteket för att få inspiration, ex Hemma i Sverige av Uve Snidare, eller Modern Retro. Varför inte Moderna antikviteter av Jane Fredlund. Jag personligen skulle blanda olika typer av bord och stolar, matgrupper i teak eller likande brukar säljas second hand eller på Blocket. Tyger finns det hur mycket 50-tals inspirerat som helst nu i alla prisklasser. Angående bufféborden kan de målas i neutral färg, ex grå, sedan kläs med vaxduk eller med tyg och då med en glasskiva på. Mosaik är väldigt 50-tal också.

Ett billigt tyg från IKEA, modernt men med lite retro känsla http://www.ikea.com/PIAimages/74782_PE192294_S3.jpg

Lampor till väggar och tak skulle jag köpa second hand för att få en lite personlig känsla.

Hoppas det var till någon hjälp, hör gärna av er igen och tala om hur det går!

Mvh Malin

Anonym said...

Hej Malin!
Jag tackar verkligen för att du tog dig tid att besvara mina frågor. Vi tar till oss dina tips. Jag gillade tyget från IKEA. Om inte annat så kanske det hamnar i hemmet.

Jag hör av mig

Under tiden låter jag mig inspireras av dina fantastiska bilder.
Tack igen
Vänlig hälsning
Lotta