söndag, september 28, 2008

Jodåminsann...

det blev den gröna soffan från Mio :) Tyvärr oändligt lång leveranstid men ändå, grön och skön, mycket grönare än i katalogen!


För övrigt är det så vackert idag att det nästan är overkligt. Som ett vykort, som hösten man drömmer om. Jag hoppas att ni alla har det lika fint!

måndag, september 22, 2008

Uppåt väggarna

Johanna undrar vad som finns på väggarna här hemma. Inte mycket, blir svaret. Men det matchar de tomma fönstren och lamplösa taken rätt väl, så varför inte?! Det som finns på väggarna än så länge är väldigt provisoriskt utvalda och uppsatta tyger för att det inte ska eka...

IMG_5691 IMG_5695 IMG_5640

Foto: Mönstermonstret

Så, ni där ute, vad har ni på väggarna?! Visa mig!

fredag, september 19, 2008

Tema

Nu är det dags för temafest igen. 20-talet är redan avverkat och förra helgen var jag på möhippa med 60-talstema. Nu är det alltså dags för disco. I morgon kväll. Vad i herrans namn ska jag rota fram att ta på mig?!Bild: starpulse

onsdag, september 17, 2008

Liten

Den enda överlevande från ett större arrangemang blommor är den här lille. Jag hade inte hjärta att slänga den så den fick flytta in i en barnmatsburk.

IMG_5633

Foto: Mönstermonstret

tisdag, september 16, 2008

Favoritmössan

Finfint mönster på en finfin kille.

IMG_5667

Foto: Mönstermonstret

Inspiration

Jag är ingen höjdare på att brodera och det blir några korsstygn på sin höjd. Däremot har jag samlat på mig en en del äldre böcker om broderier för ren inspiration och tankar kring vad man skulle kunna göra om utifall att :) De här är de två senaste, tror de kostade en tia styck. Tidningen Living Etc är en favorit som varit med förr och just det här numret var riktigt bra.

IMG_5643

Foto: Mönstermonstret

Tisdagstema höst

En bild från förra året men visar hur jag ser på hösten, min favoritårstid. En tid att ta nya vägar.

Höst

Foto: Mönstermonstret

måndag, september 15, 2008

Grönt nog?

Den här finns hos Mio, mer åt olivhållet men ändå...Bild: mio.se

Måndag

Det är grått, lite förkylt och en stilla måndag.

IMG_5638

Foto: Mönstermonstret

lördag, september 06, 2008

Grönt är skönt

Letar efter en grön soffa. Tips någon? Inte mesgrön utan grön på riktigt :)

tisdag, september 02, 2008

Arbetsdag är glädjedag?!

Idag har jag snott och gnott som värsta nissen. Första dagen på jobbet och ja, det gick. När jag äntligen kom hem till liten E hade hjärtat nästan gått sönder av längtan.

IMG_5496

Foto: Mönstermosntret

måndag, september 01, 2008

Morotsbröd

Jag tycker om att baka men tyvärr räcker inte tiden till för matbröd så ofta. Det här brödet innehåller få ingredienser och är lättbakat, inte så mycket att hålla reda på alltså :) Resultatet blir mumsigt värre och det är svårt att inte ta en extra macka...

Grahamsbröd med morötter

7 1/2 dl vatten
5 dl grahamsmjöl
2 morötter (ca 200 g)
1 paket (50 g) jäst
2 msk flytande margarin eller olja
1 msk salt
9-9 1/2 dl vetemjöl

Koka upp vattnet i en kastrull eller i vattenkokare. Häll det kokande vattnet över grahamsmjölet i en bunke. Rör om och låt svalna till fingervarmt, 37°C. Skala och riv morötterna fint på rivjärn eller matberedarens rivskiva. Smula ner jästen i det skållade grahamsmjölet och rör tills den löst sig. Tillsätt morötter, margarin eller olja, salt och vetemjölet. Arbeta ihop till en lös men smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
Stjälp upp degen i en väl smord långpanna, ca 30x40 cm. Platta ut den med mjölad hand. Nagga degen med en gaffel. Skär degen med en bakskrapa i 24 rutor. Doppa bakskrapan emellanåt i vetemjöl så att inte degen klibbar fast. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
Grädda mitt i ugnen i 225°C, ca 20 min. Låt brödet kallna på galler innan det bryts i rutor.

Recept från ICA

IMG_5559

Foto: Mönstermonstret