tisdag, februari 06, 2007

Barnrumsfunderingar...

Måste en liten person ha ett eget rum eller räcker det med ett "hörn" i alla fall till en början? Vi har tre rum och kök och det är ganska stort, ca 100 kvm. Det går att ställa vår säng i arbetsrummet och skippa extrasängen, absolut. Men helt plötsligt ploppade idén upp att använda änden på vår lååånga hall...Nu står där en stor bokhylla (ej med på bilden) som kan flyttas och till vänster vid öppna spisen går en stor öppning till vardagsrummet. Till höger går en dörr till vårt sovrum. Det är en relativt outnyttjad yta som vi inte använder. En mysig rund matta på golvet, en spjälsäng och någon hylla på väggen. Vad tror ni? Funderar även på en vajer uppe vid taket så att det eventuellt skulle gå att dra för någon typ av draperi vid behov. Det här hörnet är det första man ser efter att klivit in genom ytterdörren och spanar till vänster. Kan fixa bätte bilder framöver, undrar mest vad ni tror. Allt för att slippa sova bland datorer :)

Öppen spis

Foto: Mönstermonstret

3 Comments:

saravillfara said...

Inte behövs det något eget rum till en början inte. En mysig vrå för sömn är allt som krävs...(och ibland knappt det om man gör som vi gjorde, delade säng alla tre...!)
Det är först senare när den lilla raringen blivit överöst med så mycket presenter och leksaker, som man börjar känna behovet av ett eget rum, så att man rymmer alla grejerna nånstans... ;)
Vad jättefin bild, ni verkar bo så fint!

Weronica said...

Bona i ert sovrum först. Det är smidigast att ha nära till bebisen i början. Sedan tror jag absolut att det kan funka med din lösning. Behovet av eget rum ligger lite längre fram, så då finns tid att experimentera. Inte skall ni flytta in bland datorerna för att en liten pyttis skall fpett eget stort rum - inte i första läget fall :-)! Lycka till!

Malin said...

Men vad bra med tankar från två rutinerade supermammor! Det uppskattas verkligen. Jo, till en början blir det en säng inne hos oss, men sen... vet dock inte om det är för den lillas eller min skull det ska ordnas, fixas och funderas ;)