tisdag, augusti 28, 2007

Inlägget utan bilder

Här är två av recpeten som tillagades till helgens festligheter, kyckling med sås och potatisallad. Salladen har jag gjort flera gånger i sommar, den är mums. Båda sakerna går att göra dagen innan.

Kyckling med kall dillsås

10 bufféportioner

900 g kycklingfilé
smör
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar

Sås
4 dl lätt crème fraiche
rivet skal och pressad saft av ½ citron
1 msk flytande honung
½ dl hackad dill
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering
dill och citron
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kycklingen i omgångar på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg dem i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 10-12 min. Låt kycklingen kallna. Rör ihop såsen. Hit kan man förbereda.Skär kycklingen i skivor och lägg ut dem på ett stort fat. Krydda med salt och peppar. Ringla hälften av såsen över kycklingen och servera resten till. Strö över dill och garnera med citron


Färskpotatissallad med rucola

Ingredienser
Portioner: 6

½-1 kg kokt, kall potatis
20 rucolablad
4 soltorkade tomater i olja
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
3 krm nymald svartpeppar
1 tsk salt
20 valnötskärnor
50 g färsk parmesanost

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Vegetariskt

Gör så här
GÖR SÅ HÄR:
Skär potatisen i bitar och lägg i en skål. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och vänd ner dem. Blanda olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, svartpeppar och salt i en skål och häll över potatissalladen. Grovhacka valnötskärnorna och blanda ner dem. Skär tunna skivor parmesnaost, t ex med en potatisskalare och tillsätt dem.

Jag skippade parmesan och ruccola eftersom det ingick i en annan sallad. Gick lika bra det!

Recept från Arla och ICA

1 Comment:

Anonym said...

Oj så mycket goda recept, har bums bokmärkt det här inlägget. Tack!