tisdag, oktober 16, 2007

Bröllopsdag

Så har ett helt år gått och i går var det dags igen. Förra året firade vi vår bröllopsdag i Göteborg. I år hade vi inte bestämt så mycket, utan hade pratat om indisk hämtmat på kvällen och en bra film typ. På morgonen blir jag väckt vid sju av en hurtig make som säger att det är dags att gå upp. Vid nio sitter vi i bilen och jag har ingen aning om vart vi ska. Det är en fin stilla höstdag om än lite disig. Efter en stunds åkande stannar vi på en gård med islandshästar... Ni anar vart hän det barkar?!

Jag har inte ridit på massor av år och aldrig på islandshästar. Jag fick sadla, tränsa, borsta och fixa dona innan det var dags att sitta upp, eller snarare klänga sig upp. Vi var bara tre och ledaren berättade lite om islandshästen, deras speciella namn osv. Vi fick prova på att tölta, för att sedan rida ut i skogen. Det var så härligt! Jag hade glömt bort hur mysigt det är att skritta fram och hur nära naturen man kommer.

Vi var ute ungefär en timme och fick prova på den mycket bekväma tölten flera gånger.
Rida är lite som att cykla, har man en gång lärt sig sitter det där...

Maken hade letat reda på mina ridgrejer på vinden och vet ni vad, jag kom i ridbrallorna! Trodde jag aldrig :-)

En välkänd matkedja försåg oss med lunch och jag försåg lilla E med lunch här hemma. Sedan skulle vi iväg igen. Siktet ställdes mot stan och jag var lika nollställd fortfarande. Den här gången stannade vi utanför en hudvårdssalong där jag skulle få behandling! Hurra! Det var så skönt och avslappnade och en super kontrast mot förmiddagens aktivitet. Väl hemma serverades trerättersmiddag, en perfekt avslutning på dagen. Det är bara att konstatera, jag har världens bästa make!!!

Det är möjligt att det kommer bilder på ett ridande "monster" senare, så länge får ni nöja er med en liten filmsnutt från vårt bröllop, filmat med mobil. Det man missar är det brusande avbrottet i valsen som när man byter radiokanal men ni fattar nog koncepetet :)

5 Comments:

fingerspitz said...

Låter som en riktigt bra dag, bröllopsvalsen har jag sett nån gång förrut tror jag men det är ju väldigt kul.

Malin said...

Hela dagen var kanon :) Jag blev så väldigt bortskämd...

Eva said...

vilken dag.
gillar er bröllopsvals, blev väldigt glad av den. bra start på dagen :)

Malin said...

Eva, vad kul! Hoppas du får en fortsatt bra dag...

Janne said...

For en brullupsvals! Jeg ble helt rørt.. Og gratulerer med både en bra mann og bryllupsdag :-)