måndag, oktober 16, 2006

Helg i Göteborg

Det har varit så härligt! Hotellet var över förväntan och med en mumsig frukostbuffé. Hotellfrukost är bland det bästa som finns! Hotellet låg precis vid vattnet med utsikt över Älvsborgsbron och alla båtar som passerade. Området kring hotellet kallades Klippan.

Fredag kväll var vi på indisk restaurang och åt gott. Allra bästa maken överraskade sedan med en bröllopstårta precis som den vi hade för ett år sedan, fast i miniformat. Tårtan smakade lika fantastiskt nu som då.

Lördag spenderades i maklig takt på stan, vi började i Haga, en äldre del av Göteborg för att sedan dra in mot shoppingstråken. Inga bestämda planer bara vi två med vår tid... Tiden går som bekant fort när man har trevligt och vi avslutade dagen med att äta på en restaurang med grekisk/turkisk mat vilken vi sprang på av en slump. Mycket gott och väldigt prisvärt.

Söndagen gick vi på Röhsska museét, ett museum med form och design som inriktning. Dels fanns en permanent utställning med design från 1850 till idag samt en tillfällig utställning om Svenskt Tenn. Det fanns även mycket annat att se, vackra 1700-talsmöbler och kinesiskt porslin. Lunch fick vi hos vänner bosatta i Göteborg och sedan var det dags att styra kosan hemåt. Jag hade utan problem kunnat stanna några dagar till!

Klippan Hotell Novotell Utsikt Lyftkranar Spårvagnar Tulpaner i Haga Flyttlastbil Antikaffär Haga Nygata Höstfärger Skylt Kisse på Haga Nygata Pumpor i Haga Böcker på gatan, Haga

Foto: Mönstermonstret

1 Comment:

Anonym said...

Åh, vad många jättefina bilder!!
Blir alldeles rörd, när jag tänker på minitårtan som hade ordnats av din make, fantastiskt!
Och vilka härliga dagar ni har haft, det är verkligen att ta vara på livet och varandra :)