söndag, januari 20, 2008

Hur syr man vimplar?

Ja, jag undrar precis det som står i rubriken. Det är massor av bloggare som sytt jättefina vimplar i tyg och hur går man tillväga på enklast sätt? Jag hade tänkt stryka på viselin på ena tyget men sen då? Som tidigare nämnt är jag i princip sömnadsnovis och behöver en knuff i rätt riktning...

Hoppas ni alla haft en fin helg och inte blåst bort, samt får en fortsatt mysig söndagskväll...

IMG_2795

Foto: Mönstermonstret

6 Comments:

fingerspitz said...

Jag har visserligen inte sytt några ordentliga tygvimplar men om man vill ha riktigt fina så ska man nog vändsy dom. Så att de blir dubbla alltså.

Jag har för mig att min svägerska på sextiotalsvillan har gjort så och med snedslå som vimpelband eller vad man ska kalla det. Fast hon kanske kan förklara det själv...

Nilla said...

Jag sökte på "sy vimplar" och det verkar vara mängder av bloggare som har gjort det. Kul!
Vändsy skulle jag också göra. (Alltså klipp ut trianglar, lägg dem rätsida mot rätsida och sy som ett V. Vänd seda nrunt och peta försiktigt ut spetsen.)

Malin said...

Men vad bra, tack :)

essko said...

Kan inte hjälpa tyvärr. Men vill framföra tack för en oerhört inspirerande blogg. Du har fått en "award" av mig...:)

Persilja said...

Hoppa över vliselin. Vändsy dem bara och lämna helt osytt högst upp på bredaste stället. Sen syr du bara fast dem med ett långt snedslåband. Jättelätt. NÄr jag vänder dem brukar jag använda en ätpinne. Den är perfekt och inte för vass.

"Infing" said...

En helt annan fråga! Jag har nyligen börjat blogga och ser att "alla" andra som har blogger har så fina ramar runt sina foton, hur gör ni?? Är det någon särskild funktion i själva bloggen eller redigerar ni bilderna i nåt annat program, please, I need help :-)

PS. Jag gillar din blogg!