onsdag, januari 21, 2009

Boktips

Vad gillar era småknoddar för böcker? E är strax över 1,5 år och gillar böcker men jag är otroligt trött på de vi har så alla tips mottages tacksamt!

10 Comments:

mamma 2.0 said...

"Knacka på" av Anna-Clara Tidholm är det som skrivit dem väl? *osäker*. Favorit här och har varit ett tag (N är 2 år och 3 månader). Vi har också en barnbok om Frida Kahlo där texten är rätt ointressant för henne än men bilderna är fantastiska. Frida heter boken, minns inte författarens namn. Lånade den på bibblan först men fick köpa den för hon saknade den så när vi lämnat tillbaka den.

Molly Mus läste vi om när hon var lite mindre, det gillar hon säkert fortfarande men det funkade när hon var 1,5 också.

Nikka said...

Allt med Molly Mus. Busiga Bebben. Max förstås, men det antar jag ni redan har (vi har alla). Vi har börjat med lite Bu & Bä, men de har kanske inte fastnat än. Storbarnsböcker med bilder på bilar och flygplan... Vems byxor? gillar hon, och i högen köpta men ej påbörjade böcker ligger fler såna av Stina Wirsén(?).

saravillfara said...

Jag håller med mamma 2.0 - "Knacka på" var verkligen lillebrors favorit när han var liten, så den tipsar även jag om :)

PERNILLA said...

Benny böckerna är en favvo hemma hos oss. Jag började med dem när min son var i ungefär samma åler som E. Lite text på varje sida och fina bilder. Och så inte minst av allt underhållande även om man är runt trettio. Jamen Benny och Nämen Benny är de två bästa.

Tone said...

Hei,

"Knacka på" har vært topp for mine to barn også, og også "Ut och gå" og "Hitta på" av samme forfatter. I tillegg er bøkene om Max topp, Max napp og Max bil, barna identifiserer seg fullstendig med det som skjer i bøkene. Og Bu og Bæ-bøkene er storartet.

I det hele tatt er dere svensker utrolig gode på barnebøker!

/nina said...

Castorböckerna funkar om man kortar texterna lite, och långt upp i åldrarna. Underbara illustrationer.

Jenny said...

Mulle Meck är en given favorit! De finns i enkla varianter riktade till yngre (om biltvätt, maskiner på stan, på landet...) och för de lite äldre med med fakta om bilar, tåg, båtar, hus.
Instämmer också i Molly Mus och alla Anna-Clara Tidholms böcker.
Lilla spöket Laban och Lilla Anna gillas också hos oss.

mimmi said...

Vem-böckerna av Stina Wirsén är fantastiska!

nipe said...

Mulle Meckböckerna gillar min lille kille. Mollyböckerna givetvis. Min personliga favorit heter Lille Lalle av Martine Oborne(svensk text Barbro Lindgren, inte så mycket text, men väldigt söt.

jonnakaos said...

Alla dessa gamla hederliga sagoböcker med flera korta sagor i mins jag som favoriter från barndommen. Sen gillar jag Pixi böckerna små korta ilustrerade och ja hade många kvar länge.