torsdag, maj 24, 2007

Klassiker

Igår bytte jag tyg, de svartvita veporna är fina men har hängt där lääänge. Marimekkoblomman är mörkt blå, även om de ser lite svarta ut. Upphängningen är ostruken och provisorisk eftersom det är ett test, vad tycker ni? Orkade inte byta objetiv och greja, därför är bilderna så olika. För övrigt är jag grymt trött på den trista IKEA-lampan men har inget annat än.

Öppen spis IMG_9240

Foto: Mönstermonstret

12 Comments:

Lotten said...

Det var jättefint med Marimekko´s klassiker! Jag har en bunt ärvda Marimekko-tyger som ligger i min tygsamling.... bra skatt att ösa inspiration ifrån ;-)

Elin said...

Hej!
Kul att du hittat till min sida! Och tur att jag hittat din, bara namnet gör mig ju glad !Älskar mönster av alla de slag!

Och dom allra bästa mönstren kommer ju från marimekko så jag tycker absolut du ska ha det tyget på väggen!

Sextiotalsvillan said...

Härligt mönster man blir glad av!

Isabelle said...

Supersnyggt med unikko-mönstret. Härliga färger och framförallt effektfulla kontraster mellan de olika kulörerna. Go for it! Förresten, du frågade ju ang. ommålning av din lampa. Vanlig sprayfärg brukar klara 60-70 grader så det skulle nog fungera finfint på din lampa. Låter som det kan bli super med orange lampa!

purple said...

Åh, så fint. Gillar båda, kanske Marimekko något mer. Kan du inte klä om lampan i något matchande tyg. Den är ju rätt kul i sin form.

Emma ::emmas designblogg:: said...

Hmm, jag måste nog säga att jag gillade det gamla tyget bättre. Jag är rätt trött på Unikko, det känns så överanvänt nuförtiden. Ledsen, men jag tycker det andra var roligare!

Malin said...

Jo, jag kan känna lite densamma för Unikkoblomman men det jag gillar med den här är den annorlunda färgställningen, mörkblå, gul orange. Den tillverkas inte längre och är från 68. Jag förstår alltså vad du menar men låter det hänga kvar :)

Weronica said...

Blommorna känns inte så roliga längre, men i denna färgkombination är något annat än de man brukar se. Även om jag tyckte mycket om tyget du hade innan!

saravillfara said...

Hur snyggt tyg man än har, så vill man byta till slut.
Det nya tyget kommer att bli en hit, man behöver lite blommor som skänker glädje den här tiden :)

Malin said...

Helt rätt Sara :) Och glad är precis vad det gör mig, så det kommer hänga kvar!

Majtjho said...

Marimekostyget blev superfint. En sån Ikea lampa är superlätt att klä om. Mät bara ut hur mycket tyg som du behöver på längden och rulla senad lampan runt tyget. Vik ner sömsmånen och limma. Sätt klädnyper under tiden limmet torkar. Lätt som en plätt.

Rossi said...

Jättesnyggt! Vad använder du som upphängningsanordning?